Over ons

Velvet Stables bestaat sinds kort uit twee locaties

Velvet Stables Lemmer

Ron Henze is eigenaar van Velvet Stables Lemmer, In 1995 werd de stal opgericht door de aankoop van Riadne Velvet. Met deze merrie was het gelijk raak, ze werd als 3 jarige ster en keur verklaard, en ging als 7 jarige naar Jur Vrieling om sportcarrière te maken.

Jur haalde vele overwinningen met haar, en inmiddels was duidelijk dat haar eerste 2 veulens over veel kwaliteit beschikken. Valentino en Zoe Velvet springen inmiddels ook op het hoogste niveau. Na 4 jaar topsport kwam de merrie weer naar huis, omdat Ron er graag mee verder wilde fokken. De veulens van Riadne werden altijd goed verkocht maar vorig jaar heeft Ron besloten de jonge aanwas te houden en in zijn eigen stal te laten opleiden. Door de komst van amazone Sonja van der Berg in 2012 kunnen de paarden nu thuis opgeleid en uitgebracht worden in de sport. Ons doel is om bij de merries eerst een veulen te fokken, en dan vanaf 4 jaar op te leiden tot een springpaard.

Riadne Velvet is inmiddels Elite, preferent, prestatie en Sport (Spr)

Velvet Stables BV (Bant)

Sonja van der Berg  is eigenaar van Velvet Stables BV (Bant). Op deze locatie kunnen max 10 springpaarden/ pony’s  worden opgeleid, er wordt instructie gegeven en biedt plek aan ca 35 pension paarden.

Sonja van der Berg heeft al ruim 30 jaar ervaring in de paarden, van zadelmak maken tot en met springen op ZZ-niveau. Sonja runt samen met Ron de springstal en ondersteunt Ron in de fokkerij. Sonja heeft in veel bedrijven ervaring opgedaan in het werken met paarden.

Sponsoren

Velvet stables wordt ondersteund door een aantal sponsoren.

Horsedesign “Door onze jarenlange ervaring in de paardenbranche hebben wij alle kennis in huis om voor elk paard gerelateerd bedrijf een prachtige website te maken.”

Anemone trucks, waar een mooie 2 paards truck werd aangekocht. Anemone horse trucks bekend om hun slogan Vandaag Kopen ….morgen rijden.

Superhorse voedingssuplementen, een mooie ondersteuning van de training, waar onze paarden het erg goed op doen.

GPA Team First lady, sinds 2016 is Sonja ambassadrice van GPA geworden.

CWD, CWD is 1 van de grootste merken op gebied van zadels en harnachement in de paardensport.

Makebe, Equestrian clothing and products. Accessories for horse and rider. Makebe. A wide range of equipment for riding, rider accessories, equestrian clothing